Hybride! Alles is plotseling hybride. | BeveiligingsWereld

2022-10-02 09:44:01 By : Mr. ydel ydel

(Column) Hybride! Alles is plotseling hybride. Niet meer weg te denken. Mooi oppoetswoord. Hybride: nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken. Prima, daar kunnen we alle kanten mee op. Het woord werd gemeengoed toen we begonnen aan de hybride auto. Inmiddels is onze taal ook heel hybride geworden. Ingewikkelde zinnen, legio tussenzinnen, buitenlandse woorden en begrippen. Die we niet meer naar het Nederlands terugvertaald krijgen omdat ze dan een heel andere betekenis hebben. De luisteraar of lezer bedremmeld achterlatend: ‘vast een slim verhaal, maar wat stónd er nou?’

Na de hybride auto volgde het hybride denken. De techniek werd hybride. Hybride warmtepompen. En nu dan het hybride werken. Komt nu vast de hybride werknemer. Een soort mix tussen een mens en een robot samengesteld en geëvolueerd door Artificial Intelligence en Machine Learning. O nee. Dat zijn de thuis- of flexwerkers. Ingewikkeld, gelukkig was er nog een etiketje over.

We vergaderen natuurlijk ook hybride, nemen deel aan hybride congressen en hybride evenementen. En de IT’er werkt zich ondertussen uit de -hybride- naad om alles veilig te houden.